Hjem Nyheter – Ingen turte å si at det ikke fungerte

– Ingen turte å si at det ikke fungerte

Foto:

Haas-sjef Günther Steiner tror problemene teamet hadde i fjorårssesongen startet allerede under vintertestingen i Barcelona. Han sier at ingen var tøffe nok til å si klart ifra om at oppdateringene ikke fungerte etter planen.

Etter å en meget imponerende 2018-sesong, var det store forventninger til Haas-teamet da fjorårets sesong ble sparket igjen. De fleste trodde at det amerikanske teamet skulle utfordre Renault om å være best av teamene i «divisjon 2» – og det hele så ganske lovende ut etter at Magnussen sikret sjetteplassen i Australia.

Deretter gikk det imidlertid bare bakover. Selv om teamet fortsatte å gjøre det bra i kvalifisering, klarte de sjelden å holde tempoet oppe i løpene. Førerne slet kraftig med å holde dekkene innenfor temperaturvinduet og resultatene ble aldri som teamet håpet på.

Sesongen ble da også en stor skuffelse – med en niendeplass i konstruktørmesterskapet – men bare Williams bak seg.

Må være mer kritiske

– Vi må være mer kritiske mot oss selv. Vi hadde med en oppdatering til Barcelona, som førerne ikke var trykke på – men ingen var tøffe nok til å si at det ikke fungerte, sier Steiner.

Han sier at dataene de satt med ikke var gode nok – men bilen føltes likevel rask.

– Hva skal man tro? Man håper selvsagt på det beste, men det var feil valg. Barcelona er en spesiell bane der det har vist seg at bilen vår fungerer bra. Da vi forsto at vi hadde tatt feil valg, var det for sent å snu. Hadde vi vært tøffere i Barcelona så hadde vi ikke stått der vi er i dag, sier en selvkritisk teamsjef.

Haas har enda ikke bekreftet at de kommer til å være en del av F1 også etter 2020 – og det er grunn til å tro at årets sesong vil være viktig både for sponsorer og teamets eiere når den endelige beslutningen skal tas.