Hjem Nyheter TDF-1: F1-bil for trackdays

TDF-1: F1-bil for trackdays

Hva hadde vært kulere enn å ta kunne ta med din egen F1-bil på neste trackday – uten at du er nødt til å ha med deg et helt eget team med mekanikere for i det hele tatt å få startet bilen.

Da kan vi gratulere – det er lykkedagen din. I hvert fall om du har 20 millioner liggende.

Tour-de-Force Power Engineering selger nå en bortimot nøkkelferdig F1-bil som er tilpasset for amatører-racere.

Utgangspunktet er en 2011-utgave fra Marussia, eller en 2012 Sauber F1-bil som bygges til å kunne gå 3000 kilometer mellom hver gang den trenger en service.

LES OGSÅ: LANDO NORRIS HAR GITT F1 LØFT I SOSIALE MEDIER

Fra 8 til 4

2,4-liters V8eren som vanligvis sørget for å kaste disse bilene rundt banen – riktignok et stykke bak i feltet – har blitt byttet ut med en 1,7-liters firesylindret motor med nærmere 600 hestekrefter.

Med en tørrvekt på rundt 600 kilo – er det fortsatt rundt 1000 hestekrefter per tonn – meget respektabelt for en racerbil.

I følge TDF – har den 95 prosent av ytelsene til originalen – der 0-100 går unna på under 2 sekunder – og toppfarten ligger opp mot 320 kilometer i timen.

Fortsatt nok til å kjøre seg kvalm

Ettersom bilene beholder den opprinnelige aerodynamikken, så kan du fortsatt oppleve opp mot 4,5 G ved nedbremsing, og rundt 4 G gjennom svingene. Bilene er også utstyrt med DRS – men TDF har sørget for elektronikk som sørger for å deaktivere den om du skulle bremse, eller gjør en rask bevegelse på rattet.

Ettersom TDF har vært så vennlige å plassere en startknapp inne i bilen, som i tillegg til motoren også starter vifter for å kjøle radiatorene – så kan du i teorien ta med bilen på henger, og klare deg selv.

Om du er interessert i mer informasjon – sjekk ut nettsidene til TDF