Hjem Nyheter FIA har utsatt Sanya ePrix – hva med Kina GP?

FIA har utsatt Sanya ePrix – hva med Kina GP?

Corona-viruset stoppet søndag ettermiddag Formel-e løpet i Sanya – det bør bekymre arrangørene i Shanghai.

I et en pressemelding fra FIA heter det at de har vurdert situasjonen og sammen med arrangører og myndighetene har bestemt seg for at det ikke blir Formel-e løp 21. mars.

Sanya ligger rundt 160 mil fra episentrum for smitten – Wuhan. Det er bekreftet over 14.000 smittetilfeller over hele verden – og viruset har spredd seg til land over hele verden.

Når FIA nå har bestemt seg for å utsette løpet – er det også etter råd fra verdens helseorganisasjon, for å beskytte både team, arrangører og publikum. Det er ikke satt noen ny dato for løpet.

Hva med Kina GP

Det er liten tvil om at dette også setter store spørsmålstegn ved om det kan bli noe løp i Shanghai som etter planen arrangeres allerede 19. april.

Shanghai ligger bare 80 mil unna Wuhan – men FIA sier at de de ikke har tatt noen avgjørelse om å avlyse F1-løpet. De bekrefter at de følger nøye med, og at de er i tett dialog med Kinesiske myndigheter.

Sånn som situasjonen ser ut nå – vil det ikke være noen stor overraskelse om det går mot en avlysning, eller i hvert fall en utsettelse av løpet.