Hjem Nyheter Formel 1 er ikke viktig for Danmark

Formel 1 er ikke viktig for Danmark

Den danske industriministeren, Simon Kollerup, sier at det ikke er prioritert for Danmark å arrangere F1-løp.

Kollerups forgjenger, Helge Sander, har ved flere anledninger sagt at han har vært svært interessert i å få Formel-1 til Danmark. Mens København var førstevalget for et gateløp, var også både Aalborg og Roskilde aktuelle byer.

– F1-organisasjonen ga meg mandat til å utforske mulighetene, og jeg var i kontakt med flere byer, sier han til den danske avisen BT.

Han sier at både Aalborg og Roskilde var realistiske alternativer, med full støtte fra de lokale myndighetene og store private sponsorer, men at et så stort prosjekt naturlig nok også krever støtte fra regjeringen.

Ikke viktig

Til tross for at danske Kevin Magnussen fremstår som et klart førstevalg i Haas-teamet, og F1-interessen er stor i Danmark, ser det ikke ut til å overbevise den danske regjeringen.

I et brev som BT har fått tilgang til, karakteriserer industriminister Kollerup et dansk F1-løp som et arrangement som er komplekst, risikofylt og ville forutsette en bred politisk støtte. Før han konkluderer med at dette ikke er et prosjekt som vil bli prioritert av danske myndigheter.

– Jeg er glad for at vi har engasjerte mennesker som ønsker å arrangere store eventer her, men tiden er ikke riktig for Formel-1.