Hjem Nyheter Brawn setter deadline for Kina GP

Brawn setter deadline for Kina GP

Det er ingen tvil om at det hersker stor forvirring rundt hvorvidt Kina Grand Prix kan arrangeres som planlagt. Nå setter imidlertid FIA-sjefen deadline for når en avgjørelse må tas.

Så langt er 635 personer døde av det nye influensaviruset, og antallet smittede ser ut til å øke. Da Shanghai Sport Federation tidligere denne uken stoppet alle sportsarrangementer, var det mange som tolket dette som en avlysning, eller flytting av løpet i Shanghai.

Sannsynlig
F1s strategigruppe var samlet på onsdag, og ifølge den tyske avisen Bild, at en avlysning er sannsynlig.

F1-sjef Ross Brawn sier imidlertid at han kan vente noen uker til før det tas en avgjørelse.

– Sjøtransporten må riktignok gå i neste uke, men det ville jo ikke være noen krise om skipene må snu. Men om litt under tre uker må de første ansatte reise for å forberede banen – for oss er det den kritiske datoen da vi må ta en avgjørelse, sier han til Bild.

Brawn innrømmer at sjansene for at løpet ikke vil gå etter planen er store, men han er åpen for å flytte løpet til senere i år.

– Kina er et marked i vekst, så vi vil svært gjerne kjøre der, sier han.

Ikke aktuelt for Russland å bytte

Russland har allerede varslet at det ikke er aktuelt for dem å bytte helg med Kina – og teamene har sagt nei til å redusere pausen i august eller organisere en trippel-helg på slutten av sesongen.

I følge tyske Auto Motor und Sport, kan ikke arrangørene avlyse eller flytte løpet uten at det skjer etter enighet med arrangørene.

Shanghai har avlyst alle idrettsarrangementer i mars, mens en annen F1-arrangør – Vietnam har gjort det samme for februar. Vietnam Grand Prix Corporation sier at de ikke tror sykdomsutbruddet vil ramme arrangementet i april.