Hjem Nyheter Carey innrømmer trøbbel i Miami

Carey innrømmer trøbbel i Miami

Foto: Aron Suveg/Red Bull Content Pool
Det er ingen hemmelighet at F1-promotor Liberty har hatt et svært sterkt ønske om å inkludere Miami på løpskalenderen – det har vist seg vanskeligere enn de hadde trodd.

Sjefen for Liberty Media, Chase Carey, innrømmer at motstanden mot et gateløp i Miami har vært sterk.

– Vi er klar over at det tar tid på komme inn i USA, men vi må innrømme at det vært vanskeligere enn vi hadde håpet. Det er frustrerende, særlig fordi vi har brukt mye tid på prosjektet, sier Carey til motorsport-total.com.

Har blitt politikk

Carey sier at tidsplanen nå er å få til et løp om fem til ti år.
– Sånn sett er det ikke noe problem om ting blir 12 måneder forsinket, men vi blir jo litt frustrert.

Liberty og samarbeidspartner NFL-laget Miami Dolphins, har møtt motstand fra en gruppering ledet av Barbara Jordan, hun er også leder for Miami-Dade County – et slags bystyre.

– Det ser ut til å være noen utfordringer med den politiske prosessen som vi må få kontroll på.

Tilbake til Indianapolis?

Helt siden Liberty tok over rettighetene til Formel 1 i 2017, har de vært tydelige på at de ønsker å ha to løp i USA.

Med utfordringene i Miami, er det liten tvil om at de nå ser etter alternativer. Det har gått rykter om at Roger Penske, eieren Indianapolis Motor Speedway, skal være interessert i å ta Formel 1 tilbake til banen. Carey innrømmer at han har snakket med Penske.

– Jeg har ingen kommentar til dette nå, men vi er klar over interessen. Indianapolis er en av verdens mest ikoniske racerbaner. Den er en del av «The Triple Crown» sammen med Monaco og Le Mans. Det sier alt om hvor viktig denne banen er, sier Carey.