Hjem Nyheter Alonso fortsetter jakten på Triple Crown

Alonso fortsetter jakten på Triple Crown

Foto: NTT IndyCar Series
Etter mye usikkerhet, ser det faktisk nå ut som om Fernando Alonso får sjansen til å jakte seieren han mangler for å sikret seg motorsportens Triple Crown.

I januar ble det kjent at Fernando Alonso og McLaren formelt går hvert til sitt etter den siste epoken av samarbeidet som ble startet i 2015. Alonso opplevde aldri noen stor sportslig suksess den britiske fabrikanten som fikk sitt utspring fra Formel 1-sporten, og etterhvert som spanjolen har satset på andre grener har også forpliktelsene i McLaren blitt stadig færre.

Også i Indy 500, som Alonso fikk kjøre både i 2017 og 2019, så ble det ingen suksess. I 2017 måtte han bryte fra en potensiell seier med motorproblemer, mens 2019 altså var så stor fiasko at han ikke en gang klarte å kvalifisere seg fordi bilen var altfor dårlig.

Men det betyr ikke at alle broer er brent, skal vi tro meldingen som kom tirsdag kveld, for spanjolen skal få nye sjanser igjen i 2020, ved siden av McLarens faste Indycar-førere for årets sesong, Patricio O’Ward and Oliver Askew.

– Jeg er en racerfører, og Indy 500 er det beste løpet i verden. Jeg elsker den fantastiske fansen som gjør det så spesielt for oss førere, og det gir meg et ønske om å komme tilbake. Jeg har maks respekt for dette løpet og alle som deltar her, og alt jeg ønsker er å kjøre mot dem og gjøre mitt beste, som alltid, sier Alonso i en offisiell uttalelse.

Denne saken er levert i samarbeid med Parc Fermé