Hjem Nyheter Kan Australia være i fare for Ferrari?

Kan Australia være i fare for Ferrari?

Foto: Ferrari
Teamsjef i Ferrari, Mattia Binotto, ønsker at FIA klargjør hvilke prosedyrer som gjelder, før de setter kursen mot Australia.

Nord-Italia er av områdene der det har vært flere smittetilfeller av COVID-19, og det er en risiko for at medlemmer av Ferrari-teamet kan bli satt i karantene, eller rett og slett nektet adgang til Australia.

Ferrari har allerede opplevd at ansatte fikk problemer i Bahrain tidligere denne uken i forbindelse med en F2-test.

Derfor ønsker Binotto at både promotor og FIA gjør at de kan for å unngå tilsvarende problemer når Ferrari setter kursen mot Melbourne om bare noen uker.

Gjør endringer

Ferrari har allerede tilpasset logistikken sin.

– Det vi trenger før vi reiser, er en bekreftelse på at alt er ok. Vi kan ikke finne ut hva som skjer mens vi er der, sier Binotto til Motorsport.com

Han sier at om det er nødvendig med medisinsk screening – så må de få vite om det på forhånd.

– Man må vite hva som skjer, sånn at vi kan forstå konsekvensene om det blir et problem. Vi må selvsagt først og fremst beskytte de ansatte. Vi har både et felles og individuelt ansvar overfor dem. Det viktige er at vi er helt sikre før vi reiser, uansett hva scenarioet er, så må det være kjent og klart, sier Binotto.


 
FIA og Liberty overvåker situasjonen

På et møte i Barcelona sist fredag, oppdaterte sjefen i Liberty Media, Chase Carey, alle teamene.

AlphaTauri-sjefen Franz Tost, var en av de som var bekymret for at situasjonen kan forhindre enkelte i teamet fra å reise til Australia.

I så fall mener Tost at løpet bør avlyses.
– Vi ønsker at det skal bli et løp. Frem til nå har det sett ut som det ikke er noe problem. Men alt endrer seg time for time, det gjør det vanskelig. Om team av ulike grunner ikke kan stille – så synes jeg at det ikke vil være riktig å starte sesongen på grunn av de store ulempene, sier han.

Tost sier at han ikke har tenkt mye på dette – og det heller ikke er han som tar avgjørelsene.

– Når det gjelder Bahrain, om jeg har fått riktig informasjon, så var det slik at de som kom fra Italia måtte gjennom en medisinsk sjekk, om de ikke har viruset så kunne de selvsagt jobbe der. Jeg forventer noe tilsvarende for Formel-1, sier Tost.

Det er bare 14 dager til Australia Grand Prix, så det haster både for FIA, Liberty og myndighetene å klargjøre hvilke tiltak som vil gjøres.