Hjem Nyheter F1 team vurderer å gå rettens vei mot FIA

F1 team vurderer å gå rettens vei mot FIA

 Forrige uke slapp bomben i Formel 1-miljøet om at det internasjonale bilsportforbundet (FIA) og Ferrari har kommet til et hemmelig forlik vedrørende mistankene om motorjuks fra den italienske fabrikanten.

Flere team har over lengre tid uttrykt bekymring og skepsis til hvorvidt Ferraris motor var i tråd med reglementet, og etter å ha gjort nærmere undersøkelser er det fattet en enighet, under full konfidensialitet, om at Ferrari ikke skal sanksjoneres for motorkonstruksjonen sin.

Det har mildt sagt vekket oppsikt i Formel 1-miljøet, og regnes som en stor skandale – spesielt for de andre teamene. Onsdag gikk også syv av ti Formel 1-team ut, samtlige team som ikke kjører med Ferrari-motor, med en felles uttalelse om at de ikke kan akseptere og tolerere den hemmelige avtalen som er satt mellom FIA og Ferrari. Det kan også være aktuelt å vurdere rettens vei mot FIA dersom ikke alle kortene kommer på bordet.

– Etter måneder med undersøkelser som ble utført av FIA kun som følge av spørsmål fra andre team, så har vi sterke innvendinger mot at FIA oppnår en konfidensiell og fortrolig avtale med Ferrari for å avslutte saken, heter det i en offisiell uttalelse, undertegnet McLaren, Mercedes, Racing Point, Red Bull, Renault, Alpha Tauri og Williams, før de legger til:

– Derfor går vi nå offentlig ut med en samlet forpliktelse om å etterstrebe en fullstendig og korrekt offentliggjøring av denne saken, for å forsikre oss om at sporten vår behandler alle konkurrenter likt og rettferdig. Dette gjør vi på vegne av fansen, deltakerne og interessentene i Formel 1, skriver teamene.

Under får du hele deres offisielle og samlede uttalelse på engelsk:

We, the undersigned teams, were surprised and shocked by the FIA’s statement of Friday 28 February regarding the conclusion of its investigation into the Scuderia Ferrari Formula 1 Power Unit.

An international sporting regulator has the responsibility to act with the highest standards of governance, integrity and transparency.

After months of investigations that were undertaken by the FIA only following queries raised by other teams, we strongly object to the FIA reaching a confidential settlement agreement with Ferrari to conclude this matter.

Therefore, we hereby state publicly our shared commitment to pursue full and proper disclosure in this matter, to ensure that our sport treats all competitors fairly and equally. We do so on behalf of the fans, the participants and the stakeholders of Formula One.

In addition, we reserve our rights to seek legal redress, within the FIA’s due process and before the competent courts.

McLaren Racing Limited
Mercedes-Benz Grand Prix Limited
Racing Point UK Limited
Red Bull Racing Limited
Renault Sport Racing Limited
Scuderia Alpha Tauri S.p.A.
Williams Grand Prix Engineering Limited

DENNE SAKEN ER LEVERT I SAMARBEID MED PARC FERMÉ