Hjem Nyheter FIA svarer teamene

FIA svarer teamene

I går ble det klart at syv team har skrevet et brev til der de protesterer mot forliket som ble inngått mellom FIA og Ferrari rundt 2019-motorene.

Nå svarer FIA:
«Det ble gjennomført meget grundige undersøkelser gjennom 2019-sesongen basert på mistanken om at motoren til Scuderia Ferrari ikke opererte innenfor regelverket til FIA.
Scuderia Ferrari benektet på det sterkeste påstandene, og insisterte på at motoren var i henhold til regelmerket.»

FIA sier at de ikke var fornøyd men at de vurderte mulighetene til å kunne bevise noe var svært vanskelig.

«Ytterligere tiltak, basert på kompleksiteten og muligheten til å vise at det faktisk var et brudd på regelverket, var ikke hensiktsmessig. For å unngå negative konsekvenser en slik langvarig etterforskning – til det beste for både mesterskapet, eiere og andre med interesser i sporten, har FIA i tråd med artikkel 4 (ii) i deres Judicial og Disciplinary Rules (JDR), bestemt seg til å inngå et forlik med Ferrari for å stoppe videre handlinger.

Det påpekes at denne type forlik er et verktøy som er en helt essensiell del av disiplinærsystemer som blir brukt av mange ulke idrettsforbund for å håndtere denne type uenigheter.

«Konfidensialiteten i denne type forlik er nedfelt i artikkel 4 (vi) i JDR»

FIA sier at de vil ta: «Alle nødvendige tiltak for å beskytte sporten og dens rolle og omdømme som ansvarlig lovgiver for FIA Formel 1 World Championship.»

Så da er det bare å vente på tilsvaret fra de syv teamene.