Hjem Nyheter Slik skal FIA begrense kostnadene fra 2021

Slik skal FIA begrense kostnadene fra 2021

FIA har lagt frem planene for hvordan de skal håndheve budsjettgrensen som blir introdusert fra 2021.

Budsjettet, som ser satt til 175 millioner dollar – drøyt 1,6 milliarder kroner – for en sesong på 21 løp, er satt av FIA og Libery Media for å oppnå en jevnere og mer rettferdig konkurranse mellom teamene – og ikke minst – sørge for trygghet og stabilitet for teamene fremover.

Etter fredagens møte var man imidlertid tydelige på at man fortsatt skal utfordre og ikke minst utvikle fremtidens teknologi.

Teamene må dokumentere kostnadene sine – og skulle det bli flere eller færre løp enn de 21, så vil man legge til eller trekke fra rundt 10 millioner kroner.

Viktig å merke seg er at kostandene ikke inkluderer førerlønninger, markedsføringskostnader, finansielle kostnader og andre ting som FIA ikke regner som F1-aktiviteter.

Det hele skal kontrolleres av Cost Cap Administration (CCA) og rapporteres en gang i året.

Kan klage

På lik linje med resten av regelverket som gjelder for F1, så kan team klage inn andre team som man tror bryter regelverket. Hvert enkelt tilfelle vil vurderes av CCA som avgjør om de skal etterforske nærmere, eller avvise klagen.

Ved mindre overtredelser (under enn 5 prosent) kan teamet det gjelder inngå en avtale med CCA om en mindre straff, mens for større overskridelser kan teamene straffes i form av poengtrekk, begrensninger på testing, utelukkelse fra mesterskapet eller reduksjon i budsjettet for neste sesong.