Hjem Nyheter Red Bull vil protestere mot DAS

Red Bull vil protestere mot DAS

Det vil bli levert inn protest fra Red Bull mot Mercedes om de velger å kjøre med sitt DAS (dual-axis steering system) i helgens sesongåpning i Melbourne.

Mercedes introduserte sitt innovative system under testingen i Barcelona, og var tydelige på at de hadde vært i kontakt med FIA om lovligheten under utviklingen, og at de planla å bruke systemet denne sesongen.

LES OGSÅ: Er DAS likevel ulovlig?

Ganske raskt etterpå ble det klart at FIA hadde tettet dette smutthullet i regelverket før 2021-sesongen, og det har vært uklart hvorvidt andre team også ville utvikle et tilsvarende system.

Likevel sier Helmut Marko hos Red Bull at de kommer til å klage inn systemet, for å få klargjort om det faktisk er lovlig.

– Slik vi ser det er dette ikke i henhold til reglene, sier Marko til F1-insider.com.

Protesten vil komme samme uke som Red Bull også stilte spørsmålstegn ved luftinntakene som skal bidra til å kjøle de bakre bremsene til Mercedes, noe som førte til at FIA utstedte et eget teknisk direktiv, som gjorde at teamet måtte gjøre noen endringer i siste liten for sin W11.

I tillegg til dette så vurderer Renault og levere inn en protest mot Racing Point RP20 – fordi den er for lik fjorårets Mercedes W10.

Let the game begin…..