Hjem Nyheter Fullt kaos – hva blir neste F1-løp

Fullt kaos – hva blir neste F1-løp

Sjefen for Liberty Media, Chase Carey, sier at de ikke har tatt noen beslutning det blir løp i Bahrain eller Vietnam – til tross for avlysningen av Australia Grand Prix.

Det ble en sen kveld her hjemme for de som ventet på en avgjørelse på om F1-sesongen ville starte eller ikke i går. Carey hadde en svært hektisk kveld i Melbourne etter at McLaren trakk seg som følge av at en av deres ansatte testet positivt på viruset.

Mercedes skal ha vært svært tydelige ovenfor Liberty, at med McLaren ute, ville de også pakke sammen.

I tillegg skal både Sebastian Vettel og Kimi Raikkönen ha satt seg på flyet, med Max Verstappen rett bak.

Den endelige avgjørelsen kom bare to timer før første trening skulle ha startet.

Hva nå?

Det store spørsmålet er selvsagt om det blir racing i Bahrain neste uke. Carey sa til AFP at de foreløpig bare har konsentrert seg om Australia.

– I løpet av de kommende dagene må vi se på de neste løpene, som Bahrain og Vietnam. Vi må legge en plan for hvordan vi skal løse situasjonen på kort sikt. Vi forstår at situasjonen er flytende, så det er svært vanskelig å forutsi hvordan dette vil gå.

Han sier at situasjonen har endret seg så mye de siste fem dagene, at det er vanskelig å gi noen klare svar på hva som er riktig å gjøre nå.

– Alle ønsker seg svar, og vi skulle gjerne hatt flere svar. Jeg tror ikke du kan tvinge frem riktige svar på ting du ikke har svaret på, sier han.

Kan løpene kjøres senere?

Foreløpig er både Kina og Australia «utsatt» og ikke avlyst – men Carey sier det er umulig å svare på om løpene vil kunne gå senere i sesongen.

– Det er ikke noe poeng å drive med hypoteser. Vi må se hvordan ting utvikler seg på lenger sikt – men alle ønsker selvsagt at vi får en fungerende verden, men et fungerende marked.

Etter å ha sett utviklingen på aksjekursen til Liberty de siste dagene – er det kanskje ikke så rart at Carey at også det siste står langt oppe på ønskelista…

Horner: Tror ikke det blir løp i Bahrain

Teamsjef i Red Bull, Christian Horner, er derimot overbevist om at det ikke blir kjøring i Bahrain.

– Selv om det ikke er bekreftet, kan jeg ikke se for meg at noen team vil reise til Bahrain. En utsettelse er uunngåelig. Vi må selvsagt se hva arrangøren sier, men jeg er sikker på at de får det nå fra alle kanter. De har enda bedre informasjon om situasjonen – og vurderer også de kommende europeiske løpene og Vietnam.

Planen er som kjent å kjøre Bahrain uten publikum, men nå er det utbruddene inne i teamene som ser ut til å være den største trusselen.

Se intervju med Ross Brawn – hvor han forklarer hvorfor FIA ikke to beslutningen tidligere:

https://www.formula1.com/en/video/2020/3/Ross_Brawn_on_decision_to_cancel_2020_Australian_Grand_Prix.html