Hjem Nyheter Offisielt: Australia Grand Prix er avlyst

Offisielt: Australia Grand Prix er avlyst

Bare timer før sesongåpningen av årets F1-sesong ble  Australia Grand Prix avlyst.

Her er uttalelsen   fra FIA og Australian Grand Prix Corporation:
Etter at et medlem av McLaren Racing team har testet positivt på Covid19, og teamet besluttet å trekke seg fra Australia GrandPrix, var det et møte med de ni andre teamene torsdag kveld. Der viste det seg at et flertall av teamene ikke ønsket at løpet skulle kjøres. Formel 1 og FIA, har derfor meg full støtte fra Australian Grand Prix Corporation (AGPC) besluttet å avlyse all F1-aktivitet under Australia Grand Prix.

Vi forstår at dette er svært skuffende nyheter for tusener av fans, og alle billetter vil refunderes – mer informasjon om dette vil komme.

Til tross for den enorme innsatsen som AGPC, Motorsport Australia, personell og frivillige har gjort for å avholde åpningsrunden av 2020 FIA Formula One World Championship i Melbourne, er det likevel konkludert med at sikkerheten til medlemmene av F1-familien og resten av samfunnet, samt en rettferdig konkurranse må gå foran.