Hjem Nyheter Red Bull: Vi ville kjøre

Red Bull: Vi ville kjøre

Kaoset rådet i Australia frem til bare timer før første trening – nå bekrefter Dr. Helmut Marko at Red Bull ønsket å kjøre.

Diskusjonene om hvorvidt man skulle kjøre Australia Grand Prix eller ikke, pågikk hele natt til fredag Australsk tid.

Det er ingen tvil om at det var stor uenighet mellom de ulike teamene – særlig etter at McLaren bestemte seg for å trekke seg.

En annen ting som har kommet frem, er at Ferrari og Mercedes var imot å kjøre, og at de ikke ønsket å levere til de som kjøper motorer av dem.

Red Bull ville kjøre

– De lokale helsemyndighetene ga oss tillatelse til å kjøre – det samme gjorde FIA, sa teamsjef Christian Horner til finske MTV.

Han fortalte at flertallet var for å kjøre, og at det ville bli gjort flere undersøkelser – men etter møtet var det flere av teamene som ombestemte seg. Det gjorde at Liberty ikke hadde noe annet valg enn å avlyse.

Dr. Helmut Marko bekrefter:
– Vi var klar til å kjøre. Det var andre team som var klare også, men de hadde ikke motor, sa han til Auto Motor und Sport.

Red Bulls mektige mann sier at årsaken til at en avgjørelse drøyde så lenge var fordi «enkelte endret mening mange ganger»

– Det var et tilfelle av corona i paddock, men når alle var på plass, så kunne du startet treningen, tatt flere tester, og deretter tatt en beslutning, sa Marko.

Et spørsmål om penger

Han innrømmer at økonomi var en viktig del av vurderingen og at det i stor grad handlet om hvem som skal bære kostnadene ved en avlysning.

Rapporter sier at også Alpha Tauri, Haas og Racing Point ønsket at løpet skulle arrangeres.