Hjem Nyheter Bernie avslører hvem han mener er tidens fører

Bernie avslører hvem han mener er tidens fører

Mens alle venter på når F1-sesongen kan starte opp igjen, går den evige diskusjonen om hvem som er tidens beste fører. Nå har mannen som styrte F1 gjennom flere tiår, Bernie Ecclestone, avslørt hvem som er hans favoritt.

Fangio, Senna, Schumacher og Hamilton er alle navn som dukker opp på topplistene, men for Ecclestone er det en franskmann som topper listen.

Mannen på toppen av listen til Ecclestone er Alain Prost – føreren som sikret seg fire VM-titler mellom 1985 og 1993 – men kanskje likevel ikke den som vanligvis nevnes først.

– Han fikk aldri mye support fra teamet. Når lysene slukket var han mer eller mindre alene. Han måtte følge med dekk og bremser – og han var vanvittig rask. Han vant nesten to VM-titler til. Da hadde det blitt seks – men tall betyr ikke noe.

Topp fire

Han har også noen andre favoritter på lager.
– Jeg må si Nelson (Piquet), han gjorde sine saker bra i bilen. Stirling (Moss) – han må inn på topp fire. Og Fangio – han gjorde alltid jobben, sier Ecclestone til Daily Mail.

Ecclestone innrømmer at resultatene til Lewis Hamilton taler for seg selv. Briten som jakter på Schumachers syv mesterskap, sliter med å komme inn på topplisten til Bernie.
– Lewis er god, topp fire eller fem – det er vanskelig å si – men Lewis har det beste utstyret og det beste teamet.

Bør bli i Mercedes

Bernie Ecclestone mener også at Hamilton bør holde seg i Mercedes. Det til tross for at mange mener han bør prøve seg i Ferrari før karrieren er over.

– Om jeg var Lewis ville jeg blitt i Mercedes. Der er han komfortabel, han er sjefen. Han har en egen fyr (Toto Wolf) som slår av lyset og støtter ham i alle situasjoner. Det ville aldri fungert i Ferrari. De er italienere, det første han måtte gjøre var å lære seg språket, slik at han forsto hva folk sa bak ryggen hans…