Hjem Nyheter Ingen Max Verstappen i morgendagens løp

Ingen Max Verstappen i morgendagens løp

F1 drivers Max Verstappen at the Aston Martin Red Bull Racing ‘Cooler Runnings’ at Station Pier in Melbourne, Australia on March 11, 2020 // Andy Green/Red Bull Content Pool // AP-23C6UN99D2111 // Usage for editorial use only //
Det blir ingen Max Verstappen til start i morgendagens virtuelle Bahrain Grand Prix – første runde i den nye Esports Virtual Grand Prix series.

Som en erstatning for en F1-sesong som er stoppet av corona-viruset, har Formel 1 satt sammen sin egen e-sport-serie som starter opp søndag denne uken.

Så langt har bare en håndfull førere bekreftet at de vil starte, men ingen av toppførerne ser ut til å stille til start. Selv en erfaren sim-racer som Max Verstappen vil ikke stille til start, fordi han ikke har noen erfaring med serien som går på plattformen til Codemasters.

– Jeg spiller aldri det spillet. Det vil ta meg dager bare å få litt bedre oversikt – men jeg ville aldri komme inn i det nå, sa Verstappen til Ziggo TV.

Han sier at han er opptatt med andre spill, så det å bytte til et nytt spill er uaktuelt for ham nå.

– Jeg kjører alltid for å vinne. Jeg kommer ikke til å surre rundt bak i feltet. Da kan jeg like gjerne la være å delta i det hele tatt.

Verstappen vil fortsette å kjøre serien «The Race’s All-Star Esport battle» som kjøres på rFactor2.

Nederlenderen sier han bruker mye av tiden sin til å online racing og sier at det bidrar til å holde han skjerpet.

– Du kjører jo andre biler i disse onlineløpene. Derfor blir det annerledes enn det vi gjør til daglig. Men det skader i hvert fall ikke, det holder deg skjerpet og oppdatert – og det er gøy å kjøre mot så mange andre førere. Du må kjøre mye for å være konkurransedyktig i sim-racing. Det å øve er viktig. Dessuten må du vite en del om hvordan du setter opp bilen din, sier Verstappen.

Så langt vet vi at Ferrari-bilene vil bli kjørt av F3-vinneren fra 2019; Robert Shwartzman, og Dino Beganovic, begge er en del av Ferrari-akademiet.

Hos Red Bull er det Sir Chris Hoy, som kjører sammen med Phillip Eng, som kjører BMW for i WeatherTech SportsCar Championship,.

Det er heller ikke klart hvilke F1-førere som vil kjøre morgendagens løp.