Hjem Nyheter McLaren får tilpasse MCL35 til Mercedes-motorer

McLaren får tilpasse MCL35 til Mercedes-motorer

Til tross for at regelverket for 2021 blir låst – vil McLaren få lov til å gjøre endringer. Det er bekreftet at deres bytte av motorleverandør går som planlagt – til tross for få andre ting gjør det akkurat nå.

I fjor ble det klart at McLaren går tilbake til sin tidligere motorleverandør Mercedes fra 2021-sesongen. Kombinasjonen Mercedes McLaren var en vinnerkombinasjon på nittitallet – men det er nå 12 ås siden siste VM-tittel.

LES OGSÅ: Teamsjefene enige om å utsette regelverket

Planen var at avtalen skulle gi McLaren Mercedes-motorer under det nye regelverket, men selv om den pågående pandemien har flyttet innføring av det nye regelverket til 2022, gjelder fortsatt avtalen som ble signer i 2019.

– Avgjørelsen vil ikke påvirke planen om å bytte til Mercedes-motorer fra 2021, sa teamsjef i McLaren, Andreas Seidl.

Han sier at FIA har gitt dem lov til å gjøre nødvendige tilpasninger av deres MCL35 – til tross for at teamene enstemmig har bestemt at teamene skal beholde samme chassis i 2021. som for årets svært amputerte sesong.

Det vil imidlertid ta tid før dette arbeidet kan påbegynnes – i tillegg til den vedtatte sommerferien i F1 – så har også britiske myndigheter stengt ned landets industri, inkludert McLaren Technology Centre i Woking.

LES OGSÅ: Atles blogg: Hva nå, Formel 1