Hjem Nyheter Vettel må tåle betydelig lønnskutt

Vettel må tåle betydelig lønnskutt

Foto: Ferrari
Vettel skal ha blitt tilbudt ny kontrakt – men ifølge kilder må han i akseptere en betydelig lønnsreduksjon.

Tyskeren som er verdensmester fire ganger, er inne i sin siste år av en treårskontrakt som skal være verdt 100 millioner dollar.

De røde skal ha gjort det klart at Vettel er deres førstevalg sammen med Charles Leclerc. Samtidig er det nok klart at den unge monegaskeren har gjort det langt vanskeligere å fremforhandle en like god avtale som den han har i dag.

Ett års forlengelse

I følge Sky Sports Italia – er Vettel tilbudt en forlengelse av avtalen på ett år – men med en betydelig kutt i lønna.

2019 ble en vanskeligere sesong en forventet for Vettel. Den ble ikke bedre av at Leclerc i sin første sesong for Ferrari og tok flere seiere, pole positions og poeng enn Vettel. Han endte på fjerdeplass i førermesterskapet 24 poeng foran sin langt mer erfarne teamkompis. Leclerc har en avtale med Ferrari som binder ham frem til 2024.

Flere store feil gjorde også at flere begynte å stille spørsmål på om Vettel var over toppen, og det har nok ikke bidratt til å styrke forhandlingskortene hans.

Ferrari med flere på radaren

En annen utfordring for Vettel er at førere som Daniel Ricciardo, Carlos Sainz og Antonio Giovinazzi står på listen til Ferrari. Ricciardo gikk noe overraskende til Renault før 2019-sesongen – men med toårskontrakt er han tilgjengelig på førermarkedet etter årets amputerte sesong.

Carlos Sainz hadde en meget god 2019-sesong, med sjetteplass i førermesterskapet og mannen bak McLarens første pallplassering siden 2014, da han sikret tredjeplassen i Brasil etter en dramatisk avslutning.

Giovinazzi kommer jo fra Ferrari Driver Academy – og leverte en stødig sesong for Alfa Romeo. Han kan være et mulig valg om Ferrari fortsetter linjen sin med å operere med første- og andrefører i teamet.