Hjem Nyheter Dr. Marko vil smitte Red Bull-førerne

Dr. Marko vil smitte Red Bull-førerne

Red Bulls mektige rådgiver, Dr. Helmut Marko, har foreslått at alle Formel 1-førere og juniorførere skulle eksponeres for coronaviruset bevisst for å oppnå immunitet. Det ville også involvert Dennis Hauger, som han her gratulerer med Formel 4-seieren på Hockenheim i fjor. (Foto: Red Bull Content Pool)

En av Formel 1-sportens største coronarelevante brannfakler er kanskje tent på østerriksk fjernsyn anført av Red Bulls mektige Dr. Helmut Marko.

Der gir han nemlig uttrykk for at alle Red Bull-utøvere, både Formel 1-førere og deres juniorer – som blant tannet innebærer norske Dennis Hauger – skulle bevisst eksponeres for COVID-19-sykdommen for framtidig immunitet. Og at det ville gitt dem en fordel når konkurransen er tilbake igjen fra corona-dvalen.

– Tanken var å organisere en samling der vi kunne bygd en bro over denne – både mentale og fysiske – dødtiden. Og nå ville vært det vært et ideelt tidspunkt å få sykdommen. De er alle sterke og unge menn med veldig god helse, og på den måten ville de vært godt forberedt når det tar seg opp igjen – og du kan være klar for det som nok vil bli et tøft mesterskap når det først starter igjen, sa Marko til TV-stasjonen ORF.

Dog legger han ikke skjul på hvordan mottakelsen av ideen var internt i Red Bull.

– For å si det sånn; det ble ikke tatt veldig godt imot, sier han.

Denne saken er levert i samarbeid med Parc Fermé