Hjem Nyheter Stengingen av fabrikkene kan utvides

Stengingen av fabrikkene kan utvides

Foto: Red Bull
F1-fabrikkene kan bli stengt lenger enn planlagt  – dette i et forsøk på å holde kostnadene under kontroll.

Så langt er åtte løp kansellert eller utsatt, og selv om optimistene håper på et løp i Canada den 14. juni er det langt fra sikkert at det kan gjennomføres som planlagt.

Gjennom å fremskynde den tradisjonelle sommerpausen fra august har FIA og Liberty gjort et forsøk på å lage plass til noen av de utsatte løpene senere i sesongen.

Nå begynner imidlertid flere av teamene å få økonomiske utfordringer, og svaret kan være å holde fabrikkene ytterligere stengt for å redusere løpende kostnader.

Kan løse problemer på kort sikt

Teamsjef i Alfa Romeo, Fred Vasseur, sier til Autosport at dette kan være en god løsning for å løse de økonomiske utfordringer på kort sikt.

– En av de mest effektive tiltakene som kan gjøres for å redusere kostandene, er å utvide stengingen av fabrikken, sier Vasseur.

Han sier at man ikke trenger å ta avgjørelsen enda, ettersom fabrikkene uansett vil være stengt frem mot slutten av måneden.

Godt samarbeid

Vasseur sier at de gjennomfører nedstengingen på samme måte som de gjør under en normal sommernedstenging.

– Ingen av teknikerne får lov til å jobbe de neste tre ukene. Så de eneste som jobber er kommunikasjon, meg selv og noen andre i ledelsen. Jeg håper at når vi kommer til midten av april, har vi en bedre oversikt over situasjonen – og hvordan vi skal håndtere resten av året, sier han.

Vasseur sier at samarbeidet mellom teamene har vært svært god, og at alle jobber til det beste for sporten.

– For hver dagen kommer det flere nyheter, flere bekymringer. Det viktigste er at vi er fleksible, og forsøker å jobbe sammen som en gruppe. Det har ikke alltid vært tilfellet i Formel 1.

LES OGSÅ: Atles blogg