Hjem Nyheter F1-førerne tar lønnskutt

F1-førerne tar lønnskutt

Toto Wolff og Lewis Hamilton har et nært forhold - her fra Singapore Grand Prix, i 2018 Foto: Mercedes / Paul Ripke

Nå er kanskje ikke F1-førere den delen av befolkningen vi trenger å være mest bekymret over i disse krisetider – men det er i hvert fall greit å se at de nå også ønsker å bidra til å redusere kostnadene til teamene som blør penger om dagen.

Hos McLaren er det klart at både Carlos Sainz og Lando Norris frivillig har sagt fra seg lønn for å hjelpe teamet. Sainz skal tjene rundt 40 millioner i året, mens Norris skal tjene runde 12.

Likevel monner det nok bedre når førere som Lewis Hamilton og Sebastian Vettel kutter ned på sine lønninger. Med et sted mellom 700 og 800 millioner i lønningsposen – kunne de holdt selv en norsk krisepakke gående i noen uker.

Teamene har jo blitt enige om å stenge fabrikkene sine, men foreløpig handler det om en fremskyndet sommerferie, og dermed løper fortsatt mye av kostandene.

Fortsatt rykter om Wolff og Hamilton

Krisen i F1 har ikke stoppet ryktene rundt Toto Wolff – som etter ryktene skal være på vei til Aston Marin. Wolff har en god relasjon til eieren av Racing Point, Lawrence Stroll, som nå også sammen med sine samarbeidspartnere også har sikret seg en betydelig eierandel i Aston Martin – som jo blir det nye navnet på Racing Point neste sesong.

Både Wolff og Mercedes har avvist dette som rykter, men om det likevel skulle vise seg å stemme, skaper det også ytterligere usikkerhet rundt Lewis Hamilton som sitter med en utgående kontrakt.

Ryktene om at Hamilton kan være på vei til Ferrari startet allerede før sesongen skulle ha startet.

Har flyttet fokus

Lewis Hamilton på sin side har flyttet mye av sitt fokus fra racing til å sende gode tanker til verden og oppfordre til å følge myndighetenes råd om å holde avstand.

Den som følger engelskmannen i sosiale medier får stadig gode råd og betraktninger.