Hjem Nyheter – Alvorlig situasjon for fire team

– Alvorlig situasjon for fire team

Foto: McLaren Racing
McLaren-sjef, Zak Brown, sier at fire team står i fare for å forsvinne som et resultat av corona-krisen.

Flere F1-team sliter tungt med nedstengte fabrikker og tap av inntekter, og Brown varsler nå at han frykter at flere av teamene ikke vil overleve om situasjonen fortsetter over sommeren.

Williams er ett av teamene der krisen begynner å få alvorlige konsekvenser, og denne uken varslet også Racing Point permitteringer og begge førerne har tatt kutt i lønningene sine.

Så langt er åtte løp utsatt eller avlyst som et resultat av pandemien, og nå ser det også ut som om løpet i Canada henger i en svært tynn tråd.

Krise

Mange av de små teamene har allerede drevet på et eksistensminimum, og er nå i alvorlige problemer når inntekter fra arrangører, tv-rettigheter og sponsorer forsvinner.

McLaren har også permittert ansatte for å spare penger, men Brown sier at faste utgifter vil knekke de små teamene om noe ikke skjer.

Han tror at så mange som fire team kan komme til å forsvinne hvis ikke tiltak blir satt inn.

– F1 er i en svært utsatt situasjon, trolig må vi se på om budsjettaket som er satt for 2021, må senkes så snart som mulig. I utgangspunktet var taket satt til 175 millioner dollar – men teamene har allerede blitt enige om å redusere summen til 150 millioner dollar, sier Brown.

– Nå er alle på 150 millioner, men flertallet – inkludert ett av de store teamene – er villige til å senke dette taket ytterligere.

Må senke budsjettaket

Brown sier at en ytterligere reduksjon vil være nødvendig for å beholde alle teamene de neste sesongene.

– Om vi ikke setter et krav som er strengt nok, vil det bli vanskelig for flere av teamene å kunne henge med, og da er det naturlig å stille seg spørsmålet: Hvorfor driver vi med dette?

I følge kilder så er Mercedes det av teamene som bruker mest penger, som er villig til å redusere budsjettaket, mens Ferrari og Red Bull så langt ikke har ønsket å være med på omstillingen.

Forrige uke tilbød promotoren av MotoGP, Dorna, finansiell støtte til enkelte av teamene slik at de kunne fortsette å betale de ansatte.