Hjem Nyheter – Utenkelig å kjøre Nederland Grand Prix uten publikum

– Utenkelig å kjøre Nederland Grand Prix uten publikum

Jan Lammers, tidligere F1-fører – nå sportsjef for Nederland Grand Prix sier at det er utenkelig å kjøre løpet uten publikum.

Lammers sier at han foretrekker å avlyse årets løp, og utsette Zantvoorts tilbakekomst til F1 til 2021 – enn å kjøre for tomme tribuner.

Løp med stengte porter er en av forslagene som Ross Brawn har foreslått for å redde 2020-sesongen.

Så langt har ni løp blitt avlyst eller utsatt som følge av COVID-19.

Ønsker å finne nye datoer

Både FIA og Liberty Media ønsker å finne nye datoer for mange av løpene, men alt tyder på at om sesongen skal komme i gang, må man gjennomføre strenge restriksjoner for å redusere smittefaren.

– Det er et utenkelig scenario. Om du skal kjøre løp må det være uten kompromisser – du må kunne feire. For oss handler det om å ta Formel 1 tilbake til Zandvoort etter 35 år – da må det være en stor fest der alle kan være med å feire.

Lammers som kjørte for Shadow, ATS, Ensign, Theodore og March – og som også vant 24-timersløpet på Le Mans i 1988 – har vært svært viktig i arbeidet for å få Formel 1 tilbake til Zandvoort som sist arrangerte løp i 1985.

– Vi har full forståelse for at FIA og FOM har store utfordringer, og at de forsøker å redde så mye som mulig.

Foreslår løp midt i uka

Lammers sier han er glad for at de ikke har blitt forespurt om å arrangere løp uten tilskuere, men at slik de vurderer det er utelukket.

Han ønsker i stedet at man kan vurdere å kjøre løp på dager i uken hvor man ikke har vært vant til å se Formel 1.

– Hvorfor kan du ikke kjøre et Grand Prix på en tirsdag- eller onsdagskveld – slik man gjør i Champions League? Hvorfor skal et Grand Prix alltid bli holdt på et tidspunkt der de fleste er sammen med familien, sier Lammers til Nederlandse Omroep Stichting.

– VI håper på at vi kan få grønt lys til å arrangere løp igjen. Det ville jo også bety at viruset er under en viss kontroll, og det er tross alt det viktiste akkurat nå.