Hjem Nyheter Dårlige nyheter for Belgia Grand Prix

Dårlige nyheter for Belgia Grand Prix

Danill Kvyat på vei opp Eau Rouge, foto: Red Bull
2020-sesongen får stadige skudd for baugen. Sist ut er nyheten om at belgiske myndigheter ikke vil tillate større samlinger av mennesker før tidligst 31. august.

Ni løp er allerede avlyst eller utsatt – og mye tyder på at både Frankrike og Storbritannia vil få problemer med å arrangere løpene som planlagt.

Tidligere i dag sa den belgiske statsministeren, Sophie Wilmes, at alle store samlinger av mennesker frem til 31. august. Det betyr at 2020-versjonen av Belgia Grand Prix også rammes.

Løpet i skogene i Ardennene har vært utsolgt de siste årene, og så mange som 250.000 fans var ventet, ikke minst for å følge superstjernen Max Verstappen.

Selv om man har snakket om å kjøre løp uten tilskuere, ser det svært vanskelig ut å kunne gjennomføre en løp på legendariske Spa – fordi det uansett vil kreve mange hundre funksjonærer for å gjennomføre et løp.

Stijn de Boever som er kommersiell direktør for Spa Grand Prix, sier til Motorsport.com at de vil bruke noen dager på å vurdere situasjonen.

– Hva er en massesamling av mennesker? 500, 3000 eller 5000 mennesker? Det eneste som er klart er at det ikke vil kunne kjøres et vanlig F1-løp med mange tilskuere.

Han avviser ikke at de kan arrangere et løp uten tilskuere, men at det vil forutsette støtte fra Liberty.7

Som et resultat av dagens melding har arrangørene stoppet salget av billetter.

Dette skriver de på sin Facebook-side: