Hjem Feature Atles blogg Atle Gulbrandsen: Viaplays Motorpodd

Atle Gulbrandsen: Viaplays Motorpodd

Denne uken starter vi opp podkasten og TV-programmet Viaplays Motorpodd. Første gjest er Tommy Rustad, som skal fortelle om sin Formel 1-test med Minardi i 1994.

Det er merkelige tider for oss som jobber med Formel 1. Som F1-kommentator vet man nesten ikke hvordan det er å ha fri i helger, men nå har vi fri hver eneste helg. Det er uvant, og ikke bare negativt. Det er jo ikke til å stikke under en stol at jeg har ofret mang en helgeaktivitet etter at jeg begynte å kommentere Formel 1 i 1997. Jeg har kommentert rundt 400 løp i disse årene, og det er 400 helger hvor de fleste jeg kjenner har hatt fri. Stort sett har jeg ikke sett på det som noe problem. For det første har jeg vært veldig bevisst på å utnytte de rundt 30 helgene i året hvor det IKKE kjøres Formel 1, og de siste årene har jeg stort sett kommentert fra Oslo – og har således hatt tid til både lørdagsmiddag og søndagsfrokost med familien.

Jeg tror de fleste som jobber med Formel 1 har ønsket seg litt mer helgefri innimellom, men ikke brått og uventet på grunn av et virus. Nå var jo sesongen planlagt, og plutselig endret alt seg. Men da gjelder det å være løsningsorientert selv, og selv om jeg savner Formel 1 noe helt vanvittig, så nyter jeg også frihelgene med familien. Vi er generelt glade i å reise og oppleve nye steder, og nå som man ikke kan reise forsøker vi å oppleve nye steder i nærområdet. De som følger meg på sosiale medier har sikkert sett noen av de spennende stedene vi har vært som Mørkgonga, Dausjøberget, Bjørnsjøhelvete og det som verre er…

Da vi forstod at det ikke kom til å bli noen Formel 1-løp på en stund, svingte vi oss rundt og startet en podkast. Mine kollegaer Stein Pettersen, Henning Isdal og jeg spurte først om vår oppdragsgiver NENT ville være med, men de var ikke helt klare. Og det er forståelig, for denne krisen kom like brått på dem som på alle andre. Men vi fikk tillatelse til å starte en podkast på egenhånd, og kalte den for Formel 1 Fokus.

Mottakelsen har vært veldig god. Rundt 1500 lyttere per episode uten å ha brukt en eneste krone på markedsføring og svært gode tilbakemeldinger fra de som har hørt og sett på. Noen har også vippset oss penger siden vi ikke har hatt noen F1-inntekt i denne tiden, og det setter vi utrolig stor pris på.

Parallelt med at vi har laget podkast har NENT jobbet hardt i kulissene, og nå er det klart at podkasten vår også blir et ukentlig TV-program på Viaplay og Viasport. Men TV-programmet lages også som en podkast, som blir tilgjengelig på alle vanlige podkast-plattformer. Dermed høyner vi kvaliteten på produktet med mer eksklusivt innhold – og også levende bilder for de som velger å se dette på TV. Vi bytter også navn til mer offisielle Viaplays Motorpodd.

Vi gleder oss skikkelig til å sette i gang med Viaplays Motorpodd, og i tillegg til siste nytt om Formel 1 og annen motorsport, skal vi også by på noen dybdeintervjuer for å få frem Norges ukjente Formel 1-historie. Først ut er Tommy Rustad som skal fortelle hele historien om da han han som eneste nordmann i historien fikk en ordentlig Formel 1-test.

Vi har planer om mange forskjellige gjester som har spennende historier å fortelle i tiden fremover.

I Formel 1 for øvrig er jeg nå mer optimist enn på flere uker. Jeg aner jo like lite som alle andre, men jeg sitter med en følelse av at vi skal komme i gang med sesongen en eller annen gang i år. Jeg tipper det blir uten tilskuere i første omgang, og kanskje med færre teammedlemmer enn vanlig, men jeg håper – og tror – det skal bli løp.

Og det skal vi snakke mer om i podkasten og TV-programmet som kommer på torsdag!

Atle Gulbrandsen
@atlegulbrandsen

Atle Gulbrandsen er Formel 1-kommentator og programleder på Viaplay og Viasport. Han har kommentert Formel 1 på norsk TV siden 1997, da han ble verdens yngste Formel 1-kommentator, bare 17 år gammel. Han er også aktiv bilsportutøver selv, og jobber ellers som konsulent og sportssjef i Norges Bilsportforbund.