Hjem Nyheter Trolig sesongstart i Østerrike

Trolig sesongstart i Østerrike

Foto: Red Bull

Selv om Frankrike Grand Prix er neste løp ut på en foreløpig svært amputert F1-kalender, ser det mer sannsynlig ut at Red Bull Ring blir årets første løp.

Alt tyder på at Frankrike Grand Prix blir avlyst i løpet av de neste dagene, samtidig har både Red Bull og østerrikske myndigheter kommet med langt mer positive signaler.

Det er det mange som ser frem til, ikke minst Mercedes-sjef Toto Wolff. Han uttaler seg med stor entusiasme til østerriksk tv:

– Om de som bestemmer finner en måte å starte sesongen på, samtidig som vi kan ivareta sikkerheten, ville det være fantastiske nyheter både for F1 og Østerrike.

Red Bull Ring drives av energidrikkselskapet med samme navn. Det gjør det langt enklere for F1 og arrangere løp på denne banen, ettersom det er færre involvert i å ta beslutningene.

Likevel er det fortsatt slik at østerrikske myndigheter må godkjenne et løp, men akkurat nå støtter de planen om å starte sesongen første helgen i juli. De siste ukene har myndighetene redusert smittetiltakene, og Østerrike ser ut til å til å ha god kontroll på situasjonen.

Red Bull og deres sterke mann, Helmut Marko, har også antydet at det kan være aktuelt å kjøre to løp når team og førere er på plass. Dermed kan det blir løp både 5. og 12. juli.