Hjem Nyheter Frankrike utsatt – Østerrike blir første løp

Frankrike utsatt – Østerrike blir første løp

Planene om å starte F1-sesongen i juli er i ferd med å komme på plass. Trolig blir det to løp både i Østerrike og på Silverstone, men uten publikum.

Diskusjonene har gått intenst de siste dagene, og Silverstone bekreftet i dag at et løp der vil måtte skje uten tilskuere.

Fra Frankrike ble det samtidig meldt at løpet, som skulle gått 28. juni, er utsatt på grunn av de gjeldene smittetiltakene.

Beslutningen fra Frankrike betyr at nesten halvparten av de planlagte 22 løpene enten er avlyst, eller må gå på andre datoer enn det som var planlagt.

F1-sjef Chase Carey har allikevel holdt hardt på at de ønsker å gjennomføre 15-18 løp også denne sesongen, mens Ross Brawn fortsatt er optimistisk til å gjennomføre så mye som 19 løp om sesongen kommer i gang i juni.

– Vi regner med å starte sesongen uten publikum, og så vil vi fortløpende vurdere situasjonen, sier Carey.

Planene er nå, som vi skrev i helgen, å kjøre løp de to første helgene i juli på Red Bull Ring. Deretter ser det ut som om veien går videre til Silverstone der man også kjører to helger etter hverandre.

Deretter er planen å flytte sesongen videre i Europa før man kjører i Asia, på det amerikanske kontinentet og avslutter i Midtøsten.