Hjem Nyheter Vettel linkes til McLaren – igjen

Vettel linkes til McLaren – igjen

Foto: Ferrari
Ferrari og Sebastian Vettel er fortsatt ikke enige om en ny kontrakt. Nå linkes han igjen til et sete i McLaren, og denne gangen er det ting som tyder på at det kan være hold i ryktene.

Vi har jo hatt verdens lengste Silly season denne spesielle sesongen – og den ser ikke ut til å være over.

Vettel er en av flere førere som venter på å starte 2020-sesongen på utgående kontrakt. Han undertegnet en treårskontrakt i 2017, men etter de siste ryktene må han være villig til å ta et betydelig lønnskutt om han skal fortsette hos de røde.

Blant fansen er det svært delte meninger, og mange hevder at Vettel har blitt for gammel til å sikre Ferrari et nytt verdensmesterskap. Flere feil i 2019-sesongen ikke akkurat styrket tyskerens posisjon blant tifosiene.

Ferrari har allerede signert Charles Leclerc frem til 2024 – noe som også gjør det mer aktuelt for Vettel å se seg om etter andre muligheter.

Et bytte?

Den tyske F1-eksperten Sascha Roos sier han tror Vettel kan komme til å bytte sete med Carlos Sainz Jr., som den siste tiden har blitt en stadig hetere kandidat til Ferrari-plassen.

Det ville i tilfelle plassere Vettel i bilen sammen med et annet ungt talent, nemlig Lando Norris.

– Han har nettopp mottatt et dårlig tilbud fra Ferrari, med betydelig lønnskutt – og uten at han beholder plassen som førstefører. Det er mulig de har gitt ham et tilbud de vet han ikke vil signere – og dermed er plassen åpen for Sainz, sier Roos.

Han tror Vettel heller vil være førstefører i McLaren enn å måtte stille bak Leclerc.

Gode grunner?

McLaren skal bytte til Mercedes-motorer før neste sesong. Etter noen svært vanskelige sesonger med Honda fra 2015 til 2017 byttet de til Renault før 2018-sesongen. Til tross for at de har vært «best of the rest» sist sesong, har de vært langt unna å kunne kjempe mot de tre topplagene.

Med Mercedes-motorer og et bra chassis – kan de bli svært konkurransedyktige, noe som kunne gi Vettel en revansje. Med en utsettelse av det nye regelverket – kan det til og med også skje allerede neste sesong.

I tillegg har Ferrari gitt et ganske tydelig signal om hvem de ønsker å satse på, etter å ha gitt Leclerc en fireårskontrakt – mens Vettel ble tilbudt ett års forlengelse.