Hjem Nyheter Sebastian Vettel: Kultur er ikke problemet for Ferrari

Sebastian Vettel: Kultur er ikke problemet for Ferrari

Klar beskjed fra Sebastian Vettel: Det er ikke den italienske kulturen som har hindret Ferrari i å vinne verdensmesterskapet de siste årene.

De røde fra Maranello har blir kritisert for å ha en kultur som har gjort at de ikke har vunnet konstruktørmesterskapet siden 2008.

Størst sammenhengende suksess i moderne tid, kom på begynnelsen av 2000-tallet – som et resultat av tre ikke-italienere – Ross Brawn, Michael Schumacher og Rory Byrne

Vettel tror imidlertid ikke det er teamets satsing på italienere i flere posisjoner som har hindret dem i å gjenta suksessen.
– Styrkene til dette teamet er lidenskapen for Ferrari, sier Vettel til Autosport.

Han sier at den lidenskapen gjør at folk kommer på jobb hver dagen for å gjør sitt absolutt beste.

– Merkevaren som legende og myten om Ferrari er en del av historien. Det er veldig italiensk på alle måter, både regler og tradisjoner – men samtidig er det moderne. Jeg tror dette misforstås mange tanger, fordi man tenker på italienere som svært opptatt av tradisjoner. Men dette er folk som tenker fremover og vi har mange unge talenter. De har gode ideer, kreative ideer og derfor er det synd at vi ikke oppnår de resultatene som vi burde. Samtidig er det derfor vi har fokus på å fortsette arbeidet, vi er sikre på at vi vil komme dit.

Etter at Vettel kom til Ferrari i 2015 har de vært den dominerende utfordreren til Mercedes – og både i 2017 og 2018 var det enkeltsituasjoner som førte til at de ikke nådde helt opp til toppen.

Fjorårssesongen var vanskelig både for teamet, og særlig Vettel – men han sier han er motivert for å utfordre Mercedes igjen.

– Målet er det samme – ettersom vi enda ikke er helt på toppen. Mercedes har slått oss de siste årene. Jeg jobber videre, målet mitt er å vinne for Ferrari.