Hjem Nyheter Silverstone i fare

Silverstone i fare

Foto Mercedes / Steve Etherington
De to planlagte løpene på Silverstone står i fare etter at arrangørene  ikke blir enig med FIA og Liberty om de økonomiske betingelsene.

Planen har vært å arrangere løp på Silverstone 19. og 26 juli – men Liberty mener at arrangøren stiller urimelige krav.

I følge informerte kilder skal Silverstone ha bedt om 15 millioner pund – det samme som de normalt betaler for å arrangere et løp.

Tilbudet fra Liberty og FIA skal ha vært et godt stykke unna dette, og mer beregnet på å dekke de faktiske utgiftene banen vil ha – i tillegg til å gi en kompensasjon fra de inntektene banen ville ha på billettsalg og annet salg på banen.

Silverstone skal ha redusert kravet sitt de siste dagene, men avstanden skal fortsatt være stor mellom partene.

Hockenheim et alternativ

Det er svært få kommentarer å hente fra partene, men en talsmann for Silverstone sier at det fortsatt er tett kontakt, og at målet fortsatt er å kjøre Storbritannia Grand Prix for lukkede dører.

Om det ikke skulle komme til enighet, skal tyske Hockenheim være den mest aktuelle kandidaten – med Imola i Italia som en outsider.

Ingen av de to sistnevnte var på 2020-kalenderen. Hockenheim arrangerte løp i 2019, men ble ikke enig om en ny avtale for årets sesong. Sist det ble kjørt løp på Imola var tilbake i 2006.

Bekymrede team

Mange av teamene har hovedkvarterene sine i området rundt Silverstone, og har tatt kontakt med FIA og Liberty. De er bekymret for at det ikke skal komme til en avtale, og at andre løsninger skal føre til økte kostnader for teamene.

Så langt er ti løp utsatt eller avlyst, og så langt har det vært nesten rørende enighet innad i F1-sirkuset.

Avgiftene banene betaler, står for rundt 30 prosent av de totale inntektene, og en redusert kalender i kombinasjon med løp uten tilskuere – sørger for at mange ting er snudd rundt på i F1-økonomien.

Liberty frigjorde nylig 1,4 milliarder dollar for å sikre at F1 skal kunne arrangeres til tross for pandemien.