Hjem Nyheter Mer trøbbel for Silverstone

Mer trøbbel for Silverstone

FIA og Liberty sier at de britiske myndighetens karantenebestemmelser gjør det umulig å gjennomførte løp i Storbritannia.

Britiske myndigheter har varslet at de innfører 14 dagers karantene for alle utlendinger som reiser til øyriket, i et forsøk på å begrense en ny bølge av COVID-19.

F1 har lagt opp til et konsept der man skaper et kontrollert «rom» – der alle som skal jobbe i paddock blir holdt isolert og tester hvert andre døgn, i et forsøk på å overbevise myndighetene om å lette på reiserestriksjonene.

Planen er å starte sesongen med to løp i Østerrike – før man beveger seg til ytterligere to løp på Silverstone.

Arrangementet fikk klarsignal til å kjøre to løp uten tilskuere i forrige uke – men de nye karantenereglene kan stoppe planene.

En talsmann for Liberty var tydelig på at en 14 dagers karantene vil gjøre det umulig å gjennomføre løpene på Silverstone.

I følge britiske medier, skal Oliver Dowden, som er minister for digitalisering, kultur, media og sport, blitt overprøvd av helseministeren.

Det betyr at sport ikke befinner seg på listen over de som får unntak fra bestemmelsene, noe som vil skape problemer – ikke minst fordi syv av ti F1-teamene har hovedkvarter i Storbritannia.

Det er forventet ytterligere detaljer om planene om å starte sesongen denne uken.