Hjem Nyheter Europeisk kalender på plass neste uke

Europeisk kalender på plass neste uke

Foto: Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1JCEBN9GW1W11
Akkurat nå ser det lovende ut for to løp på Silverstone. Planen var å kjøre dem i slutten av juli, men på grunn av at britiske myndigheter fortsatt diskuterer hvordan man skal håndtere karantenesituasjonen – blir de trolig flyttet til august.

Planen var å kjøre på Silverstone – enten 19. og 26. juli eller 26. juli og 2. august, men det ser vanskelig ut akkurat nå. Derfor ser det ut som om Ungarn blir første løp etter de to planlagte løpene i Østerrike.

Denne uken kom statsminister Boris Johnson på banen og ville instruere sine ministere i saken – men ettersom situasjonen er såpass uavklart, ser det nå ut som om det er datoene 2. og 9. august som blir satt av til racing på Silverstone. Det vil i tilfelle også si at Silverstone Classic må flyttes.

Planen er deretter å fly direkte fra Storbritannia for å kjøre i Barcelona den 16. august. Foreløpig ligger både Belgia og Italia på sine planlagte datoer – men Formel 1 diskuterer også muligheten for å kjøre på Hockenheim. Trolig er likevel et løp i Tyskland først og fremst en backup om et av de andre løpene ikke kan kjøres.

Teamene skal ha fått tilsendt et oppdatert forslag til kalender denne uken – og at den offisielle bekreftelsen kommer på mandag.

Planen for resten av sesongen vil komme på et senere tidspunkt.

Dette er forslaget til kalender som teamene har fått:

 1. juli – Østerrike
  12. juli – Østerrike
  19. juli – Ungarn
  2. august – Storbritannia
  9. august – Storbritannia
  16. august – Spania
  30. august – Belgia
  6. september – Italia