Hjem Nyheter Mercedes om spekulasjonene: Ubegrunnede og uansvarlige

Mercedes om spekulasjonene: Ubegrunnede og uansvarlige

Toto Wolff og Lewis Hamilton har et nært forhold - her fra Singapore Grand Prix, i 2018 Foto: Mercedes / Paul Ripke
Flere medier har gjennom dagen hevdet at Mercedes ønsker å trekke seg fra F1, og at Toto Wolff var på vei bort fra teamet – Mercedes kaller påstandene både «ubegrunnede og uansvarlige».

Ryktene startet i tyske medier, der det ble hevdet at Toto Wolff, som eier 30 prosent av Mercedes F1, ønsket å gå sammen med Lawrence Stroll og overta en større del av teamet.

Spekulasjonene ble trolig startet av at tidligere AMG-sjef Tobias Moers går til Aston Martin, og at Mercedes ønsket å overdra sin del av F1-teamet i bytte mot en eierandel på 25 prosent i bilprodusenten.

Mercedes avviser imidlertid disse ryktene – og har kommet med følgende uttalelse til gpfans.com:

– Spekulasjonene rundt en mulig exit fra Formel 1 er ubegrunnet og uansvarlig. Sporten har tatt helt nødvendige grep som et resultat av Covid-19 pandemien for å sikre en sunn fremtid for F1, vi ønsker disse endringen velkommen. Det er vår klare intensjon å fortsette satsingen på Formel 1 som et Mercedes-Benz fabrikkteam – sammen med vår partner Toto Wolff.

Det har også gått rykter om at Toto Wolff skulle forlate rollen som teamsjef, og gå inn en rolle mer som Niki Lauda hadde i teamet. Dette avvises også kategorisk.