Hjem Nyheter Renault skal være i Formel 1

Renault skal være i Formel 1

Foto: Renault
Til tross for alle rykter – fungerende sjef i Renault, Clotilde Delbos, bekrefter at til tross for at selskapet skal redusere antallet ansatte med inntil 15.000 personer – så blir de i Formel 1.

– Vi kan bekrefte at vi blir i Formel 1, sa hun i en telefonkonferanse tidligere i dag.

Hun sier at det nye regelverket er viktig for beslutningen.

– Det nye regelverket med kostnadstak har vært viktig, fordi noen av konkurrentene våre har brukt betydelig mer penger enn oss, så F1 vi er her – og vi kommer til å bli i Formel 1!

Fremtiden til Renault i F1 har vært usikker, ikke minst på grunn av de finansielle utfordringene som COVID-19-pandemien har medført.

Selskapet har vært klare på at alle stener skulle snus – men konklusjonen er altså at Renault ogsåi fremtiden skal være en del av Formel 1.

Sist Renault vant et verdensmesterskap var i 2005 og 2006 med Fernando Alonso.  Det er fortsatt usikkert hvem som skal fylle den siste plassen i teamet neste sesong etter at det ble klart at Daniel Ricciardo forlater teamet til fordel for McLaren.

Bekreftelsen på en langsiktig satsing kan gjøre Renault til et langt mer aktuelt valg – også for Sebastian Vettel – som foreløpig ikke har kommentert noe rundt sin fremtid…