Hjem Nyheter Chase Carey: Vil kjøre selv om team må trekke seg

Chase Carey: Vil kjøre selv om team må trekke seg

Åtte løp er bekreftet og F1 tar alle grep som skal til for å minimere smitterisikoen. Liberty-sjef Chase Carey er imidlertid tydelig: Skulle noen i et av teamene teste positivt, vil løpet kjøres likevel – selv om det er en av førerne.

Tidligere har Gerard Saillant i FIAs medisinske komite også signalisert at smitte blant F1-personell i seg selv ikke vil være nok til å stoppe et løp. Nå understreker også Chase Carey det samme, og sier at F1 er forberedt på de fleste situasjoner.

– Om en person skulle teste positivt, vil dette ikke stoppe løpet. Vi har oppfordrer alle team til å ha prosedyrer på plass for å kunne sette personer i karantene. Vedkommende vil bli plassert i karantene på hotell, og bli erstattet i teamet.

Han sier at ikke at ikke alt er regulert ned i detaljer, men at de føler seg godt forberedt.

– Noen ting må vi snakke og jobbe oss gjennom. Det er så mange «hva om» at vi kan ha detaljerte planer for alt, men om et team ikke kan kjøre – vil det ikke være nok til å stoppe løpet. Med andre ord, om et team selv bestemmer for å trekke seg, vil løpet gå uansett. Situasjonen vi opplevde i Australia vil ikke gjenta seg.

Carey sier at selv om en av førerne skulle teste positivt, vil det finnes alternativer.

– Vi kommer til å a en prosedyre også for disse tilfellene. Om en fører skulle bli smittet, vil teamene ha reserveførere tilgjengelig.

Libery og Carey er tydelig på at de ikke ville startet sesongen om de ikke hadde støtte fra eksperter, og alle nødvendige prosedyrer og tiltak på plass for å arrangere løp på en sikker måte.