Hjem Nyheter Jobber for dobbelt løp i Kina

Jobber for dobbelt løp i Kina

Foto: Red Bull
De siste to ukene har mye kommet på plass – noe som inkluderer to løp i påfølgende helger på Red Bull Ring og Silverstone. Nå har også Kina meldt interesse for å arrangere to løp.

Det jobbes hardt med å nå de 15 løpene som kreves for at forpliktelsene ovenfor TV-rettighetene skal nås. Liberty skal ha sagt seg villig til å betale store deler av kostnadene dersom det er mulig å gjennomføre to løp etter hverandre. I tillegg til Kina er både Bahrain, Abu Dhabi og arrangørene i Sochi interessert i doble løp.

Grunnen til at Liberty trolig jobber hardt for dette akkurat nå, er at det er mange av årets løp som ser ut til kunne bli vanskelige å arrangere på grunn av smittesituasjonen i de landene det gjelder.

Både i Brasil og Mexico øker stadig smittetallene, også i Austin er det store bekymringer for om pandemien vil komme tilstrekkelig under kontroll til at man kan arrangere et løp der denne høsten.

Så langt har vi åtte løp på kalendere – alle i Europa. Hvor F1-sirkuset skal etter dette er ikke klart. Det kan bli en løsning å fortsette sesongen i Europa – både Hockenheim og Imola har meldt sin interesse – men det kan også være en løsning å reise til Asia.

Uansett ser det absolutt ut til å være nok baner tilgjengelig til å kunne kjøre det nødvendige antallet løp – både for å levere på avtalene – og kåre en verdig verdensmester.