Hjem Nyheter Jobber med flere europeiske løp  

Jobber med flere europeiske løp  

Liberty Media og FIA har offentliggjort planen for de første åtte løpene – nå planlegger de flere løp i Europa.

Usikkerheten om smittesituasjonen utenfor Europa gjør at Liberty og FIA nå jobber med baner som Hockenheim, Jerez, Mugello og Imola.

I tillegg skal de ifølge portugisiske A Bola – jobbe mot et dobbelt løp på Portimao Circuit som ligger på Algarve-kysten. Autódromo Internacional do Algarve er en 4,692 kilometer lang bane som er tegnet av Ricardo Pina – og ble fullført i 2008. Banen er godkjent av både FIM og FIA og eies av den portugisiske staten.

I følge avisen vil løpet på Monza etterfølges av et løp på Mugello før sirkuset setter kursen mot Portugal.

Det har aldri vært kjørt F1-løp på Portimao, men det har vært kjørt F1-tester på banen som har en «Grade 1» lisens –noe som betyr at den oppfyller alle krav. Det skal også være plass til inntil 100.000 tilskuere – om det skulle bli aktuelt.