Hjem Nyheter Ecclestone vil snakke ut med Hamilton

Ecclestone vil snakke ut med Hamilton

Foto: Red Bull
Tidligere F1-sjef Bernie Ecclestone har vært i hardt vær den siste uken, men han sier han er helt sikker på at de to vil rense luften etter hans svært kontroversielle uttalelser.

Det hele startet med at Ecclestone snakket med CNN om initiativet fra Lewis Hamilton om å starte en kommisjon for mangfold, og hans engasjement rundt Black Lives Matter.

89-åringen hevdet nemlig at «i mange tilfeller er sorte mennesker mer rasistiske enn det hvite mennesker er». Han klarte ikke å kvantifisere hva han mente, da han ble spurt om å forklare hva han mente.

Uttalelsen utløste en formell pressemelding fra F1 som var tydelig på at denne type uttalelser «ikke har noen plass i F1».

Hamilton selv var betydelig tydeligere og sa at han var trist og skuffet over uttalelsene fra Ecclestone, og kalte dem for «kunnskapsløse og ignorant».

I et intervju med GPFans blir Ecclestone spurt om han angrer kommentarene sine.
– Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke var klarere om at også sorte mennesker er rasistiske. >Det er ingen grunn til å tvile på at de har gode grunner. Jeg vet ikke hvorfor sorte blir plukket ut, det er en grunn til det men jeg vet ikke hva den er. Jeg beklager at uttalelsen min ble oppfattet som noe annet enn hva jeg mente.

Den tidligere F1-sjefen har hatt et godt forhold til Hamilton, og på spørsmål om han vil snakke sammen om dette sier han:
– Det er jeg sikker på at vi vil. Han høres ut som han ble tatt litt på sengen, og følte kanskje at han måtte si noe.