Hjem Nyheter Pitstop som normalt

Pitstop som normalt

Sportsdirektør hos Ferrari, Laurent Mekies, tror ikke at restriksjoner i antallet personer hvert team kan ha med på løp vil påvirke hastigheten på pitstop.

Som et resultat av pandemien, har man redusert antallet personer hvert team kan ha med seg på løp. Slik situasjonen er nå, kan vært team bare ha med 80 personer til banen. I tillegg vil teamene skape «sosiale bobler» internt i teamet – for å holde de  som jobber med hver enkelt bil så mye fra hverandre som mulig.

Smittetiltakene gjør at det blir vanskeligere for de i teamet som jobber tett samme. Derfor er det ventet at en del ting i garasjen vil ta lenger tid enn normalt. Mekies mener imidlertid at det ikke vil påvirke pitstop.

– Vi har en begrensing som ikke var der tidligere, på 80 personer. Vi har primært kuttet ned på ikke-teknisk personell. Det betyr at tidsintervallet for et pitstop ikke blir påvirket, sier Mekies til Motorsport.com

Han sier at F1-teamene, i likhet med mange andre, vil ha flere sittende andre steder enn på banen.

– Vi forsøker å fjernstyre så mye som mulig. Som dere vet har vi i Ferrari det vi kaller en «parallell garasje» der det sitter personer som gjør mye arbeid direkte fra fabrikken. Det regner jeg med at det mange andre som gjør også. Som et resultat av det ansvaret vi selvsagt må ta, også uavhengig av begrensningene, vil vi forsøke å ha med så få som mulig på løpene – men et pitstop er såpass regulert at du neppe vil se noen store endringer i hvor mange som er involvert, sier Mekies.