Hjem Nyheter Albon sier han kunne vunnet i Østerrike

Albon sier han kunne vunnet i Østerrike

NORTHAMPTON, ENGLAND - JUNE 25: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing poses for a photo during the Red Bull Racing RB16 Filming Day at Silverstone Circuit on June 25, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-24EF1X2C91W11 // Usage for editorial use only //
Red Bull-fører Alexander Albon sier han er sikker på at han kunne vunnet dagens løp om han ikke hadde krasjet med Lewis Hamilton i slutten av løpet.

Albon lå på andreplass – 10 sekunder bak de to Mercedes-førerne da en ny sikkerhetsbil gjorde det mulig for ham å gå inn for å bytte til et nytt sett med myke dekk.

Begge de to Mercedesene valgte å bli ute på sine harde dekk, og Albon satte inn et tøft angrep på Hamilton som holdt andreplassen. Forsøket førte imidlertid til at de to kom i kontakt med hverandre, og Albon spant ut i grusen.

Det er andre gang de to har krasjet med hverandre, sist var det i Brasil – også da i kampen om andreplassen.

Som han gjorde i Brasil, fikk Hamilton en fem sekunders tidsstraff for sammenstøtet.

– Det er litt ferskt, så jeg må være forsiktig med hva jeg sier. Jeg følte virkelig at jeg kunne vunnet løpet i dag. Mercedes hadde overlegen fart i dag, men gutta gjorde en fantastisk jobb med strategien.

Selv mener Albon at sammenstøtet i Brasil i større grad var en 50/50-hendelse, mens ansvaret for dagens sammenstøt legger han i større grad på Hamilton.

– Det er selvsagt en risiko ved å kjøre forbi på utsiden, men jeg ga så mye plass som jeg kunne. Det var helt på kanten – og mente at så lenge jeg ga ham plass – ville det være opp til han om han ville krasje eller ikke.

Hamilton: Race incident

Lewis Hamlton sier at han oppfattet det som en racing incident.
– Jeg har ikke så store følelser tilknyttet dette nå. Løpet er kjørt og jeg ønsker bare å komme meg videre. Det var selvsagt synd med Alex. Jeg kan ikke skjønne at vi kolliderte igjen, og det føltes der og da som en racing incident. Uansett – jeg tar den straffen de mener jeg fortjente og ser fremover.