Hjem Nyheter Bottas tok første stikk

Bottas tok første stikk

Det ble Mercedes-fører Valtteri Bottas som vant årets første løp, etter et svært spennende løp på Red Bull Ring.

Finnen startet i pole postion og etter at han hadde holdt teamkompis Lewis Hamilton bak seg gjennom store deler av løpet, vant han – 112 dager etter at Australia Grand Prix ble avlyst.

Hamilton kom i mål som andremann, men fikk en fem sekunders straff for å ha kollidert med Red Bull-fører Alex Albon. En sekundstrid med Lando Norris gjorde at han rykket ned til fjerdeplass totalt.

Dermed ble det Charles Leclerc som sikret andreplassen, bak McLaren-fører Lando Norris som tok sin første pallplass – takket være en utrolig rask sisterunde snek han seg foran Hamilton

Max Verstappen, som startet i andre startspor etter at Hamilton likevel ble straffet for å ha ignorert gulflagg i går, fikk et kort løp. Tekniske problemer sørget for at han måtte bryte allerede på 12. runde.

Renault-fører Daniel Ricciardo led samme skjebne på runde 18. – og rett etterpå snurret Kevin Magnussen av etter noe som så ut som en bremsesvikt.

Det sendte ut sikkerhetsbilen, og gjorde at Hamilton tok kraftig innpå Bottas.

Sebastian Vettel, som forlater Ferrari etter denne sesongen, snurret også – og datt fra en åttende til en femtendeplass.

En sikkerhetsbil etter runde 50 gjorde at feltet nok en gang samlet seg. Denne rakk imidlertid bare så vidt å komme seg ut igjen, før Kimi Räikkonen mistet forhjulet og krasjet – det sørget for å sende den ut igjen etter bare noen runder.

Kun 11 biler fullførte løpet, der bare Williams-fører Nicholas Latifi fullførte uten poeng.