Hjem Nyheter Mer uenighet mellom Vettel og Ferrari

Mer uenighet mellom Vettel og Ferrari

Foto: @Scuderia Ferrari Press Office
Det ble ikke en god start på 2020-sesongen for fire ganger verdensmester Sebastian Vettel. Forholdet mellom ham og teamet ser heller ikke ut til å være det beste.

Årets første racehelg gjorde det tydelig at Ferrari har problemer med 2020-bilen. Riktignok hentet Charles Leclerc med seg en meget imponerende andreplass, men prestasjonene – særlig under kvalifisering – bekymrer mange som kler seg i rødt.

– Vi taper ett sekund per runde – syv tideler alene bare på rettstrekkene, sa teamsjef Mattia Binotto.

Spekulasjonene begynte selvsagt raskt å gå på om den manglende farten var et resultat av forliket som Ferrari og FIA inngikk i forbindelse med påstått juks med bensingjennomstrømmingen i Ferrari-motoren.

– Vi sammenligner oss med konkurrentene – ikke med fjoråret, sa Binotto.

Hans forklaring er at problemene ligger i en kombinasjon mellom motor og aerodynamikk, og at de vil få noen nye deler allerede til neste helg – og en større oppgradering til løpet i Ungarn.

– Det er ikke noen endelig løsning, motorutviklingen er låst for resten av året, og det blir heller ikke lett for oss å gjøre noe med aerodynamikken.

Uenig om hvem som har skylden

Det begynner også å bli svært tydelig at forholdet mellom Sebatian Vettel og Ferrari er langt mer betent enn hva som har kommet frem gjennom nedstengingen.

Mens Binotto hyller Leclerc for å ha «kjempet som en løve» og sikret en svært uventet pallplass, er han langt mer tilbakeholden når han kommenterer sin tyske fører.

– Det var opplagt ikke hans beste løp. Han sa at bilen var vanskeligere å kjøre nå enn på fredag. Når det kommer til snurringen, var det ikke et godt valg – noe han er klar over selv. Jeg synes det er synd, for det hadde vært viktig å ta poeng – særlig når mange av konkurrentene våre ikke klarte det, sa Binotto til Sky.

Vettel derimot er ikke enig med teamsjefen i at han gjorde et dårlig løp.

– Det var noe galt med bilen. Jeg hadde ingen tillit til den, og er faktisk glad jeg bare spant en gang.

Han sier at bilen var vanskelig å kjøre, og at han flere ganger mistet grepet bak. Vettel tror det er den nye frontvingen som skaper problemer.

– Fra lørdag har vi kjørt med en annen frontvinge. Denne fungerte opplagt ikke som den skulle. Dette er definitivt ikke den bilen jeg kjørte på fredag. Jeg vet ikke nøyaktig hvor problemet ligger – men det ser ut som vi gjorde feil valg, sa han til RTL.