Hjem Nyheter Red Bull og Mercedes med nye komponenter

Red Bull og Mercedes med nye komponenter

Foto: Red Bull
Både Honda og Mercedes hadde problemer med elektronikken i årets første løp – nå kommer begge med oppgraderinger som skal øke driftssikkerheten.

Honda har avslørt at det var to forskjellige elektriske problemer med deres biler forrige helg, og sier at de har foretatt utbedringer som skal sørger for det ikke skjer når de returnerer til Red Bull Ring for helgens løp.

Max Verstappen måtte gå i pit og bryte etter bare 11 runder, mens Albon også stoppet ute på banen etter å ha vært kontakt med Lewis Hamilton.

Honda sier at de har sjekket motorenhetene i begge bilene, og at det er i orden og vil brukes også i helgens løp.

– Problemet med de to Aston Martin Red Bull Racing-bilene var begge relatert til elektronikk, men det var to forskjellige årsaker til problemene, sier teknisk direktør i Honda F1, Toyoharu Tanabe.

Han sier at de har analysert begge problemene, og iverksatt tiltak for å unngå at det skjer igjen.

– Motoren våre ble ikke skadet av det som skjedde, Max og Alex vil bruke de samme motorer denne helgen. Målet vårt er å fullføre med alle våre fire biler og sørge for gode resultater.

Tanabe understreker at det å kjøre to løp på samme bane har vært nyttig.
– Det betyr at de dataene vi får er relevante og oppdaterte, men en ting som kan påvirke informasjonen er at det er varslet regn og kanskje tordenvær denne helgen.

Mercedes: Kjente til problemet før løpet

Hos Mercedes var det problemer med en sensor på girboksen som gjorde at begge Mercedes-førerne fikk beskjed om å være forsiktige i helgens løp.

Toto Wolff sier at teamet har en oppgradering på plass som de håper skal fikse problemene.

Begge Mercedes-førerne fikk beskjed om å holde seg unna kerbsene for å unngå vibrasjoner i bilen.

Mercedes direktør for motorsportstrategi, James Vowles, sier at teamet jobber døgnet rundt for å løse problemene.

– Resultatet fra det første løpet ser bra ut på papiret, men vi var heldige som fikk begge bilene til mål, sier Wolff.

Han påpeker at i en sesong som blir kortere enn normalt, så teller hver eneste poeng – og at de har kortere tid til å fikse problemer.

– Vi oppdaget problemene allerede på fredag, og startet arbeidet med å løse dem inn mot neste løp – både på fabrikken og på banen. Vi kommer til å kjøre med nye komponenter denne helgen for å forbedre situasjonen.

Wolff gleder seg til enda et løp i Østerrike.

– Jeg gleder meg til nok et løp her i Østerrike. Det er unikt å kunne kjøre her i mitt hjemland to helger etter hverandre. Det første løpet ga oss neglebitende spenning, og leverte alt fansen har ventet så lenge på. Med bare noen dager mellom de to løpene, er det fortsatt mye som er usikkert, og jeg er sikker på at vi får nok et spennende løp.