Hjem Nyheter Leclerc ber om unnskyldning

Leclerc ber om unnskyldning

Foto: Scuderia Ferrari Press Office
Det ble en svært dårlig dag for Ferrari da Charles Leclerc kjørte på teamkompis Sebastian Vettel på den første runden av dagens Styrian Grand Prix. Monegaskeren innrømmer at det var egoistisk impuls og ber både Vettel og teamet om unnskyldning.

Det var i et forsøk på å passere Vettel på innsiden i sving tre at de to traff hverandre. Leclerc traff kerbsen og klatret opp på bilen til tyskeren – noe som førte til at bakvingen på bilen til Vettel ble ødelagt, mens gulvet på bilen til Leclerc ble så skadet at heller ikke han kunne fortsette.

– Jeg beklaget til Seb, selv om det selvsagt ikke er nok i en sånn situasjon. Jeg skuffer meg selv, gjør en dårlig jobb og svikter teamet.

Han sier at det er tøffe tider for teamet – og at dette var de siste de trengte.
– Jeg bare bare beklage, selv om jeg skjønner at det ikke er nok. Jeg håper at jeg lærer av dette, og kommer sterkere tilbake i de neste løpene.

Det er også en svært vanskelig situasjon for Vette, som sier han ble overrasket over forsøket fra Leclerc.

– Jeg kjempet mot to andre biler, så vi var allerede tre biler ved siden av hverandre inn i sving tre. Det var ikke plass, og det var ikke så mye jeg kunne gjort annerledes.

Ferrari hadde med seg flere oppgraderinger til løpet, men fortsatte å slite med farten og teamsjef Mattia Binotto innrømmer at de hadde mislykkes.

– Det er vondt å ha en løp sånn som dette. Det var en verst mulig avslutning på en svært vanskelig helg, men det er ikke tidspunktet skylde på folk. Dette er en tid for å stå sammen, det er ikke så mye å si til førerne.