Hjem Nyheter Ungarn henger i en tynn tråd

Ungarn henger i en tynn tråd

Alexander Wurz - Foto: Red Bull
Neste helgs planlagte F1-runde i Ungarn kan bli avlyst etter nye corona-regler.

En av tingene det ble snakket mest om etter gårdagens kvalifisering var smittereglene som gjelder i Budapest.

– Vi må være på hotellet eller på banen, det går bra for meg som er glad i room service, men det er ikke mulig å løpe eller sykle en tur.

Lewis hamilton har bestemt seg for å være inne på banen på alle løpene i Europa, men sier at det er annerledes for andre i teamet.

– Det er vanskelige tider – vi er nødt til å ta situasjonen alvorlig, noe jeg er sikker på at alle er.

Så langt har ikke være noen positive  corona-tester gjennom de to helgene i Østerrike, men det har vært brudd på reglene.

For andre gang brøt Sebastian Vettel ut av «boblen» sin – denne gang for å snakke med teamsjefen i Mercedes, Toto Wolff.

– Vi må være enda mer fokuserte og strengere. Jeg tror alle vet at de har gjort noe galt, og vil unngå å bryte reglene i fremtiden, sier Mattia Binotto.

Ferrari-førerne har vært i hardt vær, Vettel for å snakke med andre team, Leclerc for å reise tilbake til Monaco, der han ble observert ute blant venner – uten munnbind.

Store bøter og fengsel

Løpet i Ungarn kan imidlertid bli langt mer komplisert enn slik det har vært i Østerrike. Det venter nemlig store bøter og fengselsstraffer for personer som ikke kommer fra EU, om de bryter reglene rundt hvor de kan – og ikke kan oppholde seg.

Det er forventet av Chase Carey og Jean Todt jobber med Ungarske myndigheter for å finne løsninger. Om de ikke gjør det – kan det være aktuelt at sirkuset blir i Østerrike og kjører enda en runde på Red Bull ring – for tredje helg på rad.

– Chace Carey spurte meg om hva førerne ville mene om å kjøre tre ganger på Red Bull Ring, sa leder for Grand Prix Drivers’ Association, Alex Wurz til en østerisk avis.

– Jeg svarte at om det er den eneste banen vi kan kjøre, så kan vi kjøre her ti ganger etter hverandre – så kanskje det skjer noe ganske raskt. Alt utstyret er her – om vi bestemmer oss innen 24 timer så kan det hende vi er tilbake her neste helg, sa Wurz.