Hjem Nyheter Ungarn: Utsetter reisen så lenge som mulig

Ungarn: Utsetter reisen så lenge som mulig

Foto: Mercedes- Steve Etherington
Mercedes-sjef Toto Wolff bekrefter at alle i teamet vil ha svært strenge restriksjoner når de kommer til Ungarn for neste helgs F1-løp.

Forrige uke ble det klart at Ungarn har strengere regler for personer som kommer fra utsiden av EU og EØS. Svært mange av de som jobber i teamene kommer inn under dette regelverket, og kan straffes med bøter på opptil 150.000 kroner.

Mercedes har gitt klar beskjed til alle sine ansatte, uavhengig av nasjonalitet, om å følge det samme regelverket.

– Dette gjelder fra det øyeblikket du kommer til Ungarn. Det vi kommer til å gjøre er å reise inn så sent som mulig. Ingen ønsker å bli sittende på et hotellrom fra mandag til torsdag før de kan reise til banen. Vi gjør ikke forskjell på nasjonalitet. Om vi vil stå først rekken i kampen mot diskriminering og likeverd i Formel 1, kan vi ikke gi fordeler til enkelte – det er ikke sånn vi vil gjøre det.

Teamsjef i Red Bull, Christian Horner, sier at han ikke ser noe stor problem med disse restriksjonene.

– Det er selvsagt tøft for dem, men de har nettopp vært innestengt hjemme i tre måneder. Dette er en av forutsetningene for at vi kunne komme tilbake og kjøre racing igjen. Om vi må velge mellom å følge dette, eller ikke få kjørt racing, er jeg sikker på at alle vil si det er ok. Selvsagt er det ikke perfekt, men det er usikre tider, det er bare snakk om en uke av livet.

Horner sier at den internasjonale situasjonen forhåpentligvis vil forbedre seg, og Ungarn er den bane vil liker godt – og der vi håper at vi klarer oss bra.

– Vi er der for å kjøre løp, vi er svært fornøyd med å kjøre løp – så for oss er ikke dette et viktig teama. Vi bare forholder oss til det, og konsentrerer oss om det vi skal gjøre på banen.