Hjem Nyheter Ricciardo vil vite hva som er lov

Ricciardo vil vite hva som er lov

Foto: Renault F1
Renault-fører Daniel Ricciardo ønsker å diskutere forbikjøringer med resten av førerne etter kollisjonen med Lance Stroll i Østerrike.

Australieren ble passert av Stroll helt mot slutten av sist helgs løp på Red Bull Ring, da canadieren stupte på innsiden og presset begge bilene ut av banen gjennom sving 3.

Stroll ble ikke straffet for hendelsen, og overtok syvendeplassen. Ricciardo var ikke fornøyd og ønsker å diskutere med de 19 andre førerne hva som er lov og ikke i forbindelse med forbikjøringer.

På pressekonferansen før helgens Ungarn Grand Prix sier Ricciardo til F1.com er han tydelig på at han ikke ønsker å ha regler som forhindrer racing, men at det må være klart hva som er lov og ikke.

– Begge kjørte av banen. Om jeg svinger inn så krasjer vi, han gjør et forsøk og det har han selvsagt lov til. Jeg ga ham plass, som jeg mener jeg skal. Men når han prøver og vi begge må ut av banen, mener jeg at han bør gi tilbake plassen. Jeg synes det er krystallklart. Om han hadde klart svingen selv og presset meg av aksepterer jeg det, men når begge må av banen forstår jeg ikke at det kan være riktig, sier Ricciardo.

Han sier han vil ta opp teamet på førermøtet som avholdes fredag.
– Vi må snakke om det, og høre hva de forskjellige mener. Jeg forstår ikke at noen vil si at det er et greit forbikjøringsforsøk.

Ricciardo mener at det er bedre å diskutere dette i plenum enn å bare ta det opp med Stroll.

– Jeg tror ikke Lance hadde noen plan om å ta oss ut – jeg er sikker på at han forsøkte seg på innsiden så visste han at det ville bli trangt. Han kom fra langt bak, men jeg tror ikke han forventet at begge måtte av banen.

Han sier at det er mer å snakke om i en gruppe som består av både førere og dommerne for å bidra til å lære hva som er riktig og galt.

– Jeg forventer ikke at Lance, for eksempel, tror at han kan slippe unna med dette hver gang. Det er derfor det viktig at vi snakker om det i fredagens møte.