Hjem Nyheter Racing Point har tre uker på seg

Racing Point har tre uker på seg

FIA forventer at Renault vil levere protest mot RP20 også denne helgen – og at de vil gjøre det frem til saken er avklart – det kan ta tid. Nå har Racing Point tre uker på seg til å skaffe dokumentasjon som viser at luftinntakene til bremsene er deres eget design – og ikke fra Mercedes.

Renault leverte inn protest mot Racing Point etter forrige helgs løp på Red Bull Ring. Denne protesten var rettet mot luftinntakene for bremsene – og Renault hevder at Racing Point har fått designdokumenter fra Mercedes.

Teamet har nå tre uker på seg med å komme opp med dokumentasjon, men teamsjef Szafnauer er helt klar på at de ikke har gjort noe ulovlig. Det kan bety at vi får et svar før den doble helgen på Silverstone.

– Vi må sette sammen bevis for at bilen vår er lovlig – og vi har tre uker på oss – og vi jobber med det nå. Vi vil gi all dokumentasjon de spør etter, og vi er helt sikre på at vi har rett. Det er mange ting et kamera ikke fanger, opp, særlig når det gjelder innsiden av luftinntakene til bremsene, det er ting vi har utviklet og designet selv. Når FIA sammenligner dem – er jeg helt sikker på at de vil se at de er designet av oss.

Etter protesten fra Renault – tok dommerne med seg fremre og bakre luftinntak – og ba Mercedes om å fremskaffe tilsvarende deler fra sin W10.

Forventer flere protester

Selv om vi skulle få en avgjørelse før løpene på Silverstone, vil teamet som taper kunne anke avgjørelsen. Det betyr at vi fort kan ha kjørt seks løp i årets mesterskap før vi har en endelig avgjørelse.

Det betyr også at Renault trolig vil fortsette å protestere.

– Så langt har de bare levert protest etter Steiermark Grand Prix. Det har rett til å protestere etter alle løpene til saken er avgjort, Nikolas Tombazis i FIA.

Årsaken er selvsagt at protester fra Renault, kan ta fra Racing Point poeng fra alle de løpene der de har protestert.

Tombazis sier at tiden det tar å avgjøre en slik sak avhenger av hva slags bevis som må samles inn.

– Dommerne ga Racing Pont tre uker til å samle dokumentasjon. Jeg vil si at det er sannsynlig at Racing Point er ferdig med det før det har gått tre uker. Jeg er ikke sikker – det er opp til dem – men jeg forventer at vi har noe allerede neste uke. I så fall regner jeg med at vi har en avklaring før Silverstone, sier han.