Hjem Nyheter Binotto: Å si opp folk gjør ikke bilen raskere

Binotto: Å si opp folk gjør ikke bilen raskere

Foto: Ferrari
Ferrari-sjef Mattia Binotto sier han finner ryktene om han og andre i teamledelsen står i fare for å miste jobben «underholdene» – og insisterer på at det å si opp folk ikke vil løse fartsproblemene til Ferrari.

Starten på 2020-sesongen har vært langt unna det man hadde håpet på i Ferrari, og de har flere ganger slitt med å komme videre fra Q2 i kvalifiseringen. Resultatet er at teamet ligger på en femteplass i konstruktørmesterskapet med bare 27 poeng.

Selv om Binotto sier at det er nødvendig å se på organisasjonen, sier han at det ikke nødvendigvis betyr at noen risikerer å miste jobben.

– Etter tre løp er det klart at vi er i dårligere form enn vi hadde ventet, og det forventes at vi reagerer uten å nøle. Hele prosjektet rundt bilen må endres, samtidig som mulighetene til å gjøre endringer begrenses av regelverket. Jeg er fullt klar over at det ikke finnes noen tryllestav i Formel 1, men vi må gire opp for å snu ting rundt, både på kort og lang sikt.

Han sier at det også vil være nødvendig å se på organisasjonen for å styrke arbeidsmetodene det det trengs mest.

– Først må vi som team forstå hva som er dynamikken bak problemene vi har. Jeg har troen på de som jobber i Gestione Sportiva: vi har startet på en lang prosess som bør ende i en ny seiersrekke – men det vil ta en stund før hele selskapet forstår og støtter denne visjonen. Det er derfor jeg finner det underholdene å lese noen av historiene som skrives – det er ikke gjennom å si opp folk at du får biler til å gå fortere.